Her får du nuggets på den gode måde.
Dejlig, fritgående kylling med spicy, hjemmelavet dip til. Nemt og hurtigt !
Du kan komme alle gulerødderne i slaw, eller gemme lidt til snacks.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 230 grader.
Skær kartoflerne i slanke både, og læg dem i ét lag på bagepapir på en bageplade (brug 2 plader, hvis behov). Dryp dem med lidt olivenolie, krydr med salt, og bag dem i den varme ovn i ca. 25-30 min.
Fyld kylling i en frysepose med kærnemælk og lidt salt. Luk posen, og massér kyllingen. Lad den trække i 10 min. på køkkenbordet.
Skær tomaterne i små tern og vend dem med chilisauce. Smag til med lidt eddike og sukker, hvis behov samt evt. salt. Lad chilisaucen trække indtil servering.
Rør mayonnaise med fintrevet hvidløg, 2 tsk. sukker og 2-3 spsk. lys eddike pr. brev mayonnaise.
Snit kålen fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i julienne (skær evt. nogle til snack-stave).
Vend dressing med kål og gulerod, og smag til med salt, eddike og sukker.
Varm en dyb pande op med 2-3 cm olie.
Vend kyllingen i panko, og steg stykkerne gyldne og gennemstegte i den varme olie.
Anret nuggets med sød chilisauce, slaw og ovnkartofler, og servér straks.
Kyllinger fra Hopballe Mølle
- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.
Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.
Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger.
Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.
Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper. Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.
Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.
Kommentarer og forslag til opskriften