0

Nye hvide asparges med ristet parmaskinke og brunet smør

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skyl aspargeserne godt og bræk den træede ende af. Skræl hver asparges fra lige under hovedet og hele vejen ned til roden med en kartoffelskræller. Rist parmaskinken sprød i ovnen eller på en tør pande. Kog aspargeserne netop møre i letsaltet vand i 5-6 min. Smelt imens smørret, lad det bruse op og bruse af - det skal være brunt, men ikke branket. Når smørret er helt rigtigt har det en duft af ristede hasselnødder. Vend det hakkede persille i. Læg aspargeserne pænt på et fad, dryp smørret over og kværn lidt peber henover. Knus parmaskinke let med hænderne og drys det over. Server straks som de er med godt brød, eller som tilbehør til fisk, lam eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften