0
Nye kartofler med avokado/rygeostcreme, brøndkarse og purløg

Nye kartofler med avokado/rygeostcreme, brøndkarse og purløg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skrab kartoflerne og kog dem møre i saltet vand - køl dem lidt ned med koldt vand og del dem i 2-3 stykker.

Pil avokadoerne og mos dem med en gaffel - rør mosen med rygeost og saften af en halv citron - krydr med salt og peber.

Skær de nye løg tyndt - gerne på en mandolin - læg dem i iskoldt vand i 5-10 minutter. Hvis løgene er store, skal der kun bruges et.

Anret de lune kartofler i en skål (man kan evt. lægge en bund af lidt salatblade) - kom små klatter af avokado/rygeostcremen derpå. Hæld vandet fra løgene og vrid vandet fra løgene. Fordel løgene ovenpå kartoflerne. Fordel dressingen rundt ovenpå. Drys med hakket purløg og brøndkars, reven skal af cirtonen (kun det gule) samt evt. purløgsblomster. Tilsidst fordeles lidt god olivenolie henover retten.

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?