0

Nye kartofler med frisk hvidløg, oliven og oregano (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skrub kartoflerne og kog dem netop møre i letsaltet vand. Skær olivenkødet fra stenene, hak det groft og kom det i en skål sammen med de lune kartofler. Pres hvidløgsfeddene og rør dem med olie, eddike, oregano, salt og peber. Smag dressingen til og vend den i kartoflerne. Server salaten stuetempereret til kød, fisk eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.