0

Nye kartofler og porrer i fond og fløde med timian og parmesan

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skrub kartoflerne, trim og rens porrerne og snit begge dele i tynde skiver. Vend dem med timian, salt og peber og bred dem ud i et lavt ildfast fad. Skær også tomaterne i skiver og læg dem i et pænt lag ovenpå.

Rør fløde, fond og parmesan sammen og hæld det over grøntsagerne. Bag ved 175 grader i 30-40 min. til grøntsagerne er møre og væden kogt godt ind - rør evt. i dem undervejs. Lad dem hvile løst tildækket 10 min. inden servering og giv dem til en god steg, grillet laks eller som tilbehør til hakkebøffen.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?