0

Nye kartofler vendt i sommersalat med agurk og radiser (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skrub kartoflerne godt, kog dem møre i velsaltet vand og lad dem køle af. Halver agurken, skrab kernerne ud og snit kødet i små tern. Skær radiserne i skiver og rør dem, agurketern, rygeost, flødeost og mayonnaise sammen. Smag til med salt og peber og vend kartoflerne i. Server salaten til (grillet) fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.