Kartofler: Skrub kartoflerne godt, kog dem møre i letsaltet vand og lad dem dampe lidt af. Rør et finthakket skalotteløg, olie, eddike, sennep, fintklippet purløg, salt og peber sammen i en stor skål og vend kartoflerne deri. Smag til og lad det trække men resten af retten tillaves.
Frikassé: Rens svampene og del dem i mundrette stykker. Smelt smørret på en pande og sauter svampene til de er møre, og væden er fordampet – de skal ikke tage farve. Hak et skalotteløg, kom det i en gryde sammen med hvidvinen og kog det ind til det halve. Kom svampe og fløde ved og lad det simre til saucen er tyknet let. Rør hakket dild i lige inden servering og smag til med salt og peber.
Torsk: Skær torskefileten i 4-6 ensartede stykker, krydr med salt og peber og lad dem trække 10 min. Læg dem i et ildfast fad, kom et skvæt hvidvin eller vand ved og dæk fadet til med folie. Damp fisken mør i ovnen ved 200°C i ca. 12-15 min.
Hæld frikasséen over fisken og server straks med de marinerede kartofler og en frisk grøn salat til.
Kommentarer og forslag til opskriften