Du kan stege én stor okonomiyaki, som jeg har gjort på billedet.
Eller du kan stege flere små, som opskriften foreskriver.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Snit spidskål fint, riv gulerødder groft, og snit forårsløgene (gem den grønne top til servering). Vend alle grøntsagerne sammen i en skål, drys dem med lidt salt og sukker, og knug dem sammen med hænderne, så de falder let sammen.
Rør bouillonpulver med kogende vand, og pisk 1/2 dl bouillon, 1 dl hvedemel og 1/2 tsk. bagepulver pr. pers. og æg sammen. Vend grøntsagerne i.
Varm 1-2 pander op, kom lidt olie på, og steg 2 små okonomiyaki pr. pers. i ca. 4-5 min. på hver side ved middel varme.
Skær grisen i strimler, og steg den i lidt olie på en varm pande i ca. 4-6 min., til den er gennemstegt og gylden. Krydr med fivespice, salt og hoisin, og steg kort, til den er snasket og lækker.
Kom mukimame i en gryde med kogende, saltet vand, og kog i 1-2 min.
Pluk salaten, anret den på et fad, og top med afdryppede mukimame. Krydr med salt, peber, olie og eddike.
Anret okonomiyaki på tallerkener, og top med hoisingris, mayonnaise og grønne snittede forårsløg. Servér straks med salat til.
Kinesisk five spice indeholder: 30% Cassiabark/kanel, 25% fennikelfrø, 15% nelliker, 15% stjerneanis og 15% sechuan peber.
Denne kinesiske blanding kombinerer aromatiske krydderier som stjerneanis, cassia, nelliker, fennikel og sechuan peber. Det er ikke en stærk blanding, men sød og bør bruges sparsomt. Dens sødme gør den særligt velegnet til salt mad, og til svinekød, and og grøntsager.
Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.
Kundekommentarer ()