0
Små okonomiyaki med hoisingris og grøn salat

Små okonomiyaki med hoisingris og grøn salat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Du kan stege én stor okonomiyaki, som jeg har gjort på billedet.

Eller du kan stege flere små, som opskriften foreskriver.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

spidskålgulerødderforårsløggrøntsags bouillonæg
1 min.
Okonomiyaki

Snit spidskål fint, riv gulerødder groft, og snit forårsløgene (gem den grønne top til servering). Vend alle grøntsagerne sammen i en skål, drys dem med lidt salt og sukker, og knug dem sammen med hænderne, så de falder let sammen.

Rør bouillonpulver med kogende vand, og pisk 1/2 dl bouillon, 1 dl hvedemel og 1/2 tsk. bagepulver pr. pers. og æg sammen. Vend grøntsagerne i. 

Varm 1-2 pander op, kom lidt olie på, og steg 2 små okonomiyaki pr. pers. i ca. 4-5 min. på hver side ved middel varme. 

 

 

 

kotelet af griskinesisk five spice krydderihoisinsauce
15 min.
Hoisin gris

Skær grisen i strimler, og steg den i lidt olie på en varm pande i ca. 4-6 min., til den er gennemstegt og gylden. Krydr med fivespice, salt og hoisin, og steg kort, til den er snasket og lækker. 

hjertesalatmukimame (bælgede edamamebønner)
20 min.
Salat

Kom mukimame i en gryde med kogende, saltet vand, og kog i 1-2 min.

Pluk salaten, anret den på et fad, og top med afdryppede mukimame. Krydr med salt, peber, olie og eddike. 

mayonnaise
28 min.
Anretning

Anret okonomiyaki på tallerkener, og top med hoisingris, mayonnaise og grønne snittede forårsløg. Servér straks med salat til. 

Bonusinfo

Kinesisk five spice indeholder: 30% Cassiabark/kanel, 25% fennikelfrø, 15% nelliker, 15% stjerneanis og 15% sechuan peber.

Denne kinesiske blanding kombinerer aromatiske krydderier som stjerneanis, cassia, nelliker, fennikel og sechuan peber. Det er ikke en stærk blanding, men sød og bør bruges sparsomt. Dens sødme gør den særligt velegnet til salt mad, og til svinekød, and og grøntsager.

 

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?