0
Okonomiyaki med gomashio, sprøde ebi katsu balls, forårsløg, hoisin og Shichimi tôgarashi

Okonomiyaki med gomashio, sprøde ebi katsu balls, forårsløg, hoisin og Shichimi tôgarashi

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Japansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Skagen rejer, pilledetorskefilet uden skindægforårsløgmaizenaShichimi tôgarashi
1 min.
Ebi katsu balls, del 1:

Kom fisken i en foodprocessor, og kør fiskekødet sejt og glat med salt. Tilsæt et halvt æg, 1 spsk. maizena og 1 spsk. panko pr. person, og kør det med. Tilsæt drænede rejer, og kør på "pulse"-funktionen, således at der fortsat er hele rejestykker i farsen. Kom farsen i en skål (sørg for at skrabe det hele ud med en dejskraber). Sæt farsen på køl i 10 min.

spidskålgulerodforårsløg
10 min.
Grøntsager:

Snit kålen og forårsløget i tynde strimler (gem den grønne del af forårsløget til anretning), og riv guleroden på den grove side af et rivejern.

ægbagepulverhvedemel
15 min.
Dej:

Slå de sidste æg ud i en skål eller et højt glas, og blend æggene med en stavblender til en dej sammen med følgende pr. person: 1/2 tsk. salt, 1/4 tsk. bagepulver og 35 g hvedemel.

20 min.
Okonomiyaki:

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Vend æggemassen godt sammen med grøntsagerne.

Steg store skefulde af massen i 1 spsk. olie pr. person, og flad den ud som en rösti. 

Steg i ca. 3 min. på hver side, indtil de har fået godt med farve og er blevet gennemvarme.

sesamfrø
25 min.
Gomashio:

Rist sesamfrø på en tør pande, til de er gyldne og popper. Knus dem let i en morter med lidt fint salt. Voilà, du har nu det fancy japanske produkt GOMASHIO ;-) 

mayonnaiseShichimi tôgarashi
30 min.
Shichimi tôgarashi-mayo:

Hæld mayonnaise i en skål sammen med revet hvidløg og halvdelen af Shichimi tôgarashi. Smag mayonnaisen til med salt.

Shichimi tôgarashipanko
35 min.
Ebi katsu balls, del 2:

Form farsen til kugler på størrelse med en stor valnød, og vend dem i det sidste panko. Tryk det godt fast . Steg eller fritér dem i rigeligt neutral olie, til de er gyldenbrune, gennemstegte og sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir, og drys med salt og lidt Shichimi tôgarashi.

hoisinsauceforårsløgmayonnaiseSkagen rejer, pillede
40 min.
Anretning:

Server okonomiyaki, og top med ebi katsu balls, forårsløg, mayo og hoisinsauce.

Bonusinfo

Hver eneste dag sørger 10-12 lokale kuttere for, at Launis i Skagen får ferske dybhavsrejer fanget i Skagerrak leveret direkte til fabrikken i Skagen.

Her bliver rejerne straks kogt, pillet og lagt i lage – alt i én proces.

På den måde bevares rejernes friske smag, flotte farve og faste konsistens.

Rejernes størrelse og farve afhænger af årstiden, og derfor kan du opleve en variation fra gang til gang. Den gode smag og høje kvalitet er imidlertid altid den samme.

Launis er den eneste producent i Danmark, som piller rejer og laver produkter af rejer uden rejerne har været frosne.

Fiskeriet i Skagerrak er MSC-certificeret

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
558 kcal
Fedt:
30,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,3 g
Kulhydrat:
43,3 g
heraf sukkerarter:
12,4 g
Kostfibre:
6,2 g
Protein:
24,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?