Snit kål og forårsløg i tynde strimler (gem den grønne del til anretning), og riv guleroden på den grove side af et rivejern.
Slå æg ud i en skål eller et højt glas, og blend æggene med en stavblender til en dej sammen med følgende pr. person: 1/2 tsk. salt, 1/4 tsk. bagepulver og 35 g hvedemel.
Rist sesamfrø på en tør pande til de popper. Knus dem let i en morter med lidt fint salt.
Varm en pande op ved middelhøj varme.
Vend æggemassen godt sammen med grøntsagerne.
Steg store skefulde af massen i 1 spsk. olie pr. person, og flad den ud som en rösti.
Steg i ca. 3 min. på hver side, indtil de har fået godt med farve og er blevet gennemvarme.
Kom kød og saften derfra i en lille gryde med låg, og lun det stille og roligt igennem. Skær kødet i tynde skiver, og drys med lidt gomashio (sesam) og Shichimi tôgarashi.
Hæld mayonnaise i en skål sammen med revet hvidløg, og smag til med salt og Shichimi tôgarashi.
Server okonomiyaki, og top med kød, forårsløg, mayo og hoisinsauce.
Shichimi tôgarashi blev oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, birkes, hampefrø, ingefær, hvidløg, shiso og noritang.
Vores indeholder:
Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.
Kommentarer og forslag til opskriften