0
Okonomiyaki med pak choy, hoisinsauce og agurkesalat

Okonomiyaki med pak choy, hoisinsauce og agurkesalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

En okonomiyaki er nærmest en stor, fyldig japansk pandekage med masser af grøntsager i.

Her er min version, der er både sund, snasket, og nem at lave. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

jasminris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

pak choyforårsløggulerøddergrøntsagsbouillonæg
2 min.
Fyld og dej

Rør bouillon ud i kogende vand, og sæt den til side, mens du ordner grøntsagerne.

Snit pak choy og forårsløg fint. Gem den grønne del af forårsløgene til servering. 

Skrub eller skræl gulerødderne, og riv dem groft.

Vend pak choy, gulerødder og den lyse del af forårsløgene sammen med lidt salt og et nip sukker, og knug grøntsagerne let med hænderne, så de falder lidt sammen. 

Rør bouillon med 1/2 dl mel og 1/4 tsk bagepulver pr. pers. Pisk æg i, og krydr med salt. Dejen skal være tyk, så tilsæt mere mel hvis behov. Vend grøntsagerne i dejen. 

8 min.
Okonomiyaki

Varm 1 stor pande op (måske 2).

Kom en smule olie på panden, og fordel dejen, så du får en okonomiyaki pr. pers.

Steg dem ved middelvarme i ca. 10-12 min. på den ene side, til de er næsten gennemtilberedte og gyldne. Vend dem, og steg dem færdige på den anden side.

 

agurkdild
10 min.
Agurkesalat

Lun 1 dl sukker og 1 dl eddike i en gryde, til sukkeret er smeltet. Krydr gavmildt med peber, og rør yderligere 1/2 dl kold eddike i. 

Flæk agurken, skrab kernerne ud med en teske, og skær agurken i skrå skiver. 

Vend lagen med agurk, og lad det trække indtil servering. Afdryp og vend dild i lige inden servering. 

hoisin sauce (kinesisk sauce)
27 min.
Anretning

Anret okonomiyaki på tallerkener, og smør dem med hoisinsauce.

Top med mayonnaise og det grønne fra forårsløget, og servér straks med agurkesalat og kogte ris til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?