Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
Pil rødløget. Skær aubergine, tomater og 3/4 af rødløget i grove stykker. Pil hvidløget, og lad det være i hele fed. Overfør grøntsagerne til et ildfast fad.
Hak resten af rødløget fint, overfør det til en skål, dæk med lys eddike og krydr med salt.
Dræn kikærterne for væde, tilsæt dem til grøntsagerne og krydr med halvdelen af krydderiblandingen, salt og peber. Vend med 1/2 spsk. olie pr. person.
Sæt fadet i ovnen i ca. 20 min., indtil auberginen er blevet mør. Rør rundt undervejs.
Varm en pande op ved høj varme.
Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person uden at røre for meget rundt i starten, så det kan få farve.
Rør derefter godt rundt i kødet, tilsæt resten af krydderiblandingen, og smag til med salt og peber.
Hæld yoghurten i en skål, og krydr med salt og peber.
Fordel grøntsagsbrødene på tallerkener, og anret kødet, de bagte grøntsager, yoghurten og syltede rødløg henover.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
Michelle Kristensen fortæller om hendes grøntsagsbrød:
Man tror jo nærmest det er løgn, hvis man hører hvor få havregryn der er i dette grøntsagsbrød. Hvor resten er ærter, æg og loppefrøskaller.
Jeg udviklede brødene i 2011 og siden har de været en trofast ven i mit køkken. Jeg bruger dem til alt fra sandwich, mini pizzabunde, erstatning til rugbrød, erstatning for burgerboller og mini madroulader.
Kommentarer og forslag til opskriften