Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg ca. 20 min., til de er møre.
Varm en gryde op ved middel varme, og tilsæt 1 spsk. olie pr. pers.
Hak løget i ringe, overfør til gryden undervejs, og kom låg på gryden.
Hak ligeledes hvidløget i skiver, og tilsæt til løget.
Kom halvdelen af krydderiblandingen i løgene og lad det hele stege i ca. 15 min. under låg ved jævnlig omrøring.
Løgene skal være helt møre, og have næsten syltetøjskonsistens.
Kom kødet i en skål sammen med resten af krydderiblandingen og 1/4 tsk. fint salt pr. pers., og rør det godt sammen med en grydeske.
Varm en pande op ved middelhøj varme. Form 4-5 kødboller pr. pers., og steg dem i 1 tsk. olie pr. pers. i ca. 2 min. på to sider, indtil de har fået farve, og er lige netop gennemstegte.
Riv squashen på den grove side af et rivejern, og overfør til en skål sammen med yoghurten.
Vend det godt rundt, og smag til med salt og peber.
Kom tomatpuréen og fløden i de stegte løg, og blend det med en stavblender.
Smag til med salt og peber. Hæld lidt vand i, indtil det har en ønsket sovsekonsistens, og tilsæt kødbollerne.
Servér karryen med spelten og raitaen.
Kundekommentarer ()