0
Okse i indisk karrysauce med squashraita
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

speltkerner
1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg ca. 20 min., til de er møre.

hvidløgløgMurgh Makhani krydderi
3 min.
Steg løgene

Varm en gryde op ved middel varme, og tilsæt 1 spsk. olie pr. pers.

Hak løget i ringe, overfør til gryden undervejs, og kom låg på gryden.

Hak ligeledes hvidløget i skiver, og tilsæt til løget. 

Kom halvdelen af krydderiblandingen i løgene og lad det hele stege i ca. 15 min. under låg ved jævnlig omrøring.

Løgene skal være helt møre, og have næsten syltetøjskonsistens.

hakket oksekød 3-6%
15 min.
Steg kødet

Kom kødet i en skål sammen med resten af krydderiblandingen og 1/4 tsk. fint salt pr. pers., og rør det godt sammen med en grydeske.

Varm en pande op ved middelhøj varme. Form 4-5 kødboller pr. pers., og steg dem i 1 tsk. olie pr. pers. i ca. 2 min. på to sider, indtil de har fået farve, og er lige netop gennemstegte.

squash
20 min.
Rør raitaen

Riv squashen på den grove side af et rivejern, og overfør til en skål sammen med yoghurten. 

Vend det godt rundt, og smag til med salt og peber. 

tomatpuréfløde 9%
25 min.
Rør sovsen

Kom tomatpuréen og fløden i de stegte løg, og blend det med en stavblender.

Smag til med salt og peber. Hæld lidt vand i, indtil det har en ønsket sovsekonsistens, og tilsæt kødbollerne. 

30 min.
Anretning

Servér karryen med spelten og raitaen.

Bonusinfo

Murgh Makhani (butter chicken) krydderi består af:
25% gurkemeje, 20% korianderfrø, 20% spidskommen, 15% kanel, 10% chili, 10% tørret ingefær

Næringsindhold pr. person:

Energi:
542 kcal
Fedt:
21 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,2 g
Kulhydrat:
42,3 g
heraf sukkerarter:
12 g
Kostfibre:
7,3 g
Protein:
41,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?