Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom linserne i en kasserolle med rigeligt vand og et godt skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg, til de er møre - ca. 15 min.
Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Hak løgene i ringe og spred ud på bagepladen og vend med 1 tsk. olie pr. person. Bag løgene i ca 15 min., indtil løgene har fået lidt farve og er blevet møre. Rør lidt rundt undervejs.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Riv kålen fra stilken i mundrette stykker. Skær æblet i tern.
Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3 min. under jævnlig omrøring, indtil det har fået godt med farve og er blevet mørt. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vendes med æblet, lidt eddike, salt og peber lige før servering. Top med de ristede nødder.
Kom pølserne i et ildfast fad og bag dem i ca. 5-7 minutter, indtil de er gennemvarme.
Sigt linserne for væde og kom dem i en skål med de bagte løg og blend det til en creme. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Servér pølserne med kålsalaten og humussen.
Kommentarer og forslag til opskriften