Kogning af kikærter: Sæt kikærterne i blød i dobbelt volumen koldt vand - og lad dem stå i 12-24 timer. Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem godt og sæt dem over i en stor gryde dækket med rigeligt koldt vand tilsat ca. 2 tsk. salt. Kog kikærterne under låg - stille og roligt - til de netop er møre (ca. ½ time). Tilføj evt. mere kogende vand hvis de er ved at koge tørre. Sigt vandet fra ærterne og lad dem køle lidt af.
Blomkålscouscous: Vend hasselnødderne i lidt olie og salt, læg dem i et ovnfast fad og sæt fadet i en 150 grader varm ovn i 12-15 min. til de er gyldne. Soigner blomkålen og riv den groft på et rivejern ned i en skål så du får små "gryn". Riv skallen af citronen fint og vend den i sammen med citronsaften. Klip karsen og bland den i salaten sammen med revet parmesanost, lidt god olivenolie, tranebær og de afkølede hasselnødder. Vend det hele godt rundt sammen med de kogte kikærter og smag til med salt og peber og evt. en lille smule honning/sukker. Lad salaten trække i ca. 15 min.
Bøffer: Krydr bøfferne på begge sider med salt. Kom lidt neutral olie på en varm pande (gerne en støbejernspande eller en grillpande) og steg bøfferne. Lad dem få en god karamellisering før du vender dem og steger dem på den anden side. Idet du vender, tilsætter du hakket hvidløg sammen med en lille klat frisk smør og lader det bruse op. Tag bøfferne af panden når de er færdige (afhængig af hvordan du foretrækker dem) og lad dem trække tildækket i et par min.
Anretning: Som vist på billedet. Drys evt. lidt ekstra karse over og dryp evt. lidt af stegesmørret over bøfferne.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()