0
Oksedeller med ratatouille og kartoffelmos

Oksedeller med ratatouille og kartoffelmos

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
skalotteløgchampignonsrød peberfrugtflåede tomater
1 min.
Ratatouillen

Pil løget, og skyl svampe og peberfrugt.

Skær løg, svampe og peberfrugt i mundrette stykker (kassér kernehuset.

Varm en gryde op ved middel varme. Tilsæt 1/2 spsk. olie, og steg grøntsagerne under omrøring i ca. 5 min., indtil løgene bliver gyldne. Tilsæt flåede tomater, og lad retten simre i 15 min. 

Smag til med salt og peber.

spisekartoflersødmælk
15 min.
Mosen

Sæt en gryde med vand over at koge.

Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Lad dem koge i ca. 15 min., indtil de er helt møre. Sigt vandet fra, tilsæt mælken lidt af gangen, og mos grøntsagerne med et piskeris til en grov mos. Smag til med salt og peber.

hakket oksekød 3-6%
25 min.
Dellerne

Rør kødet sammen med 1/4 tsk. salt pr. person og evt. lidt tørrede krydderier efter egen smag. Fx spidskommen eller timian. Form 4 kødboller pr. person, og steg dem i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på to sider, indtil de har fået godt med farve og er gennemstegte.

35 min.
Anretning

Anret kartoffelmosen i bunden af en dyb tallerken med ratatouille og deller henover.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
584 kcal
Fedt:
22,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,9 g
Kulhydrat:
51,9 g
heraf sukkerarter:
18,8 g
Kostfibre:
6,1 g
Protein:
38,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?