Pil løget, og skyl svampe og peberfrugt.
Skær løg, svampe og peberfrugt i mundrette stykker (kassér kernehuset fra peberfrugten).
Varm en gryde op ved middel varme. Tilsæt 1/2 spsk. olie, og steg grøntsagerne under omrøring i ca. 5 min., indtil løgene bliver gyldne. Tilsæt flåede tomater, og lad retten simre i 15 min.
Smag til med salt og peber.
Sæt en gryde med vand over at koge.
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Lad dem koge i ca. 15 min., indtil de er helt møre. Sigt vandet fra, tilsæt mælken lidt af gangen, og mos grøntsagerne med et piskeris til en grov mos. Smag til med salt og peber.
Rør kødet sammen med 1/4 tsk. salt pr. person og evt. lidt tørrede krydderier efter egen smag. Fx spidskommen eller timian. Form 4 kødboller pr. person, og steg dem i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på to sider, indtil de har fået godt med farve og er gennemstegte.
Anret kartoffelmosen i bunden af en dyb tallerken med ratatouille og deller henover.
Kundekommentarer ()