0
Oksedeller med spinat og dukkah i pasta med bagte tomater og sprød rasp

Oksedeller med spinat og dukkah i pasta med bagte tomater og sprød rasp

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hasselnødder, Sesam, Mælk, Hvedemel, Soya, Nødder, Jordnødder, Gluten, Fuldkornsdurumhvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerodpersillerodcherry- eller blommetomater
1 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær gulerødder og persillerod i tynde skiver, og spred dem ud på bagepladen sammen med tomaterne. Krydr med salt og peber.

Bag grøntsagerne uden fedtstof i ca. 20 min., indtil de har fået farve og er blevet gennemstegte.

rasp
10 min.
Bag raspen

Spred raspen ud i et ildfast fad, og vend den med 1/2 spsk. olie pr. person.

Bag raspen under pladen med grøntsager i 5-10 min, indtil raspen har fået godt med farve. Rør lidt rundt undervejs.

hakket oksekød 3-6%dukkah
15 min.
Steg kødbollerne

Kom fars, krydderiblanding og 1/4 tsk. salt pr. person i en skål, og rør det godt sammen.

Varm en stor gryde op ved middelhøj varme. Form 4-5 kødboller pr. person, og steg dem i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil de har fået godt med farve på to sider.

spaghetti, 50% fuldkorn
20 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

spinatfløde 9%
25 min.
Rør sovsen

Tag kødbollerne op af gryden, og tilsæt 1/2 spsk. hvedemel pr. person. Rør det rundt i 1 min. ved lav varme.

Hæld fløden i gryden, og bring den i kog. Skru ned for varmen, tilsæt spinaten, kom låg på, og lad spinaten falde lidt sammen. Tilsæt pastaen (gem lidt kogevand) og kødbollerne, og rør godt rundt. Tilsæt lidt kogevand fra pastaen, hvis sovsen begynder at blive for tyk.

Smag sovsen til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Anret pastaen med de bagte grøntsager, og top med raspen.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Næringsindhold pr. person:

Energi:
586 kcal
Fedt:
25,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,9 g
Kulhydrat:
49 g
heraf sukkerarter:
11,4 g
Kostfibre:
6,7 g
Protein:
36,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?