0

Oksedeller med spinat og za’atar i pasta med bagte tomater og sprød rasp

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hasselnødder, Sesam, Mælk, Hvedemel, Soya, Nødder, Jordnødder, Gluten, Fuldkornsdurumhvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerodpersillerodcherry- eller blommetomater
1 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær gulerødderne og persilleroden i tynde skiver og spred ud på bagepladen sammen med tomaterne. Krydr med salt og peber.

Bag grøntsagerne uden fedtstof i ca. 20 min., indtil de har fået farve og er blevet gennemstegte.

rasp
10 min.
Bag raspen

Spred raspen ud i et ildfast fad og vend med 1/2 spsk. olie pr. person.

Bag raspen under pladen med grøntsager i ca. 5-10 min, indtil raspen har fået godt med farve. Rør lidt rundt undervejs.

hakket oksekød 3-6%dukkah
15 min.
Steg kødbollerne

Kom farsen, krydderiblandingen og 1/4 tsk. salt pr. person i en skål og rør det godt sammen.

Varm en stor gryde op ved middelhøj varme. Form 4-5 kødboller pr. person og steg dem i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil de har fået godt med farve på to sider.

spaghetti, 50% fuldkorn
20 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

spinatfløde 9%
25 min.
Rør sovsen

Tag kødbollerne af panden og tilsæt 1/2 spsk. hvedemel pr. person. Rør det rundt i 1 min. ved lav varme.

Hæld fløden i panden og få det op at simre. Tilsæt spinaten, kom låg på og lad spinaten falde lidt sammen. Tilsæt pastaen og kødbollerne og rør det godt rundt. Tilsæt lidt kogevand fra pastaen, hvis sovsen begynder at blive for tyk.

Smag sovsen til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Anret pastaen med de bagte grøntsager og top med raspen.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?