Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Pil og riv løget på den grove side af et rivejern. Kom det i en skål sammen med kød, æg, krydderiblanding, sort peber, 1/2 tsk. salt, og 1/2 spsk. hvedemel pr. person. Bland farsen grundigt med et piskeris eller en håndmikser.
Lad farsen stå på køl, indtil den skal bruges.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Skrub kartoflerne under vand, og skær dem ud i grove tern. Spred kartoflerne ud på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Pil det yderste lag af porren, og skyl den grundigt. Kassér den øverste grønne del, halvér resten på den korte led, og flæk den efterfølgende på den lange led.
Damp porren i en gryde med vand med låg på i ca. 10 min. Vandet skal kun lige dække bunden. Damp indtil porren er mør, men ikke overkogt så den falder fra hinanden.
Når porren er mør, kasseres vandet. Bechamelsaucen tilsættes, og varmes langsomt op. Smag til med salt og peber.
Form 3 kødboller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1/2 spsk. olie i ca. 3 min. på hver side.
Servér frikadellerne med de bagte kartofler og den stuvede porre.
Kundekommentarer ()