0

Okse/kartoffelpie med ost og klassisk tomatsalat

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Pie: Hak 2 rødløg, hvidløgene og persillen fint og riv gulerødderne på det fine jern. Rist kødet på en tør pande til det har taget lidt farve. Kom rødløg, hvidløg, gulerødder, persille, flåede tomater og bouillonen ved, krydr med salt og peber og lad det simre til det hele er kogt godt sammen. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre tern og kog dem godt møre i usaltet vand. Mos dem med mælk, salt og peber og rør osten i. Kom kødsaucen i et tærtefad (eller et andet ildfast fad) og fordel kartoffelmosen ovenpå. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader og bag 10-15 min. til overfladen er flot gylden og let sprød.

Salat: Skær tomaterne i tynde skiver og læg dem taglagt på et fad. Snit det sidste rødløg i helt tynde skiver og fordel det ovenpå. Krydr med salt og peber og dryp med olivenolie og balsamico.

Giv godt groft brød til denne ret.

Kommentarer og forslag til opskriften