0
Oksekød og broccoli i hoisin med kokos og peanuts

Oksekød og broccoli i hoisin med kokos og peanuts

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Sæt gerne både kokosmel og peanuts på bordet, så man hver især selv, kan bestemme, hvad man ønsker, at justere retten med. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

jasminris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

broccoliløggulerødderhvidløgkokosmel
2 min.
Grønt og kokos

Skær broccoli i mundrette buketter (brug gerne stokken), og skræl og skær den i stave. 

Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. 

Skær løg i slanke både, og snit hvidløg i tynde skiver.

Rist kokosmel i en varm wok i 1-2 min. Tag den af, og tør wokken af. 

oksekød i strimlerhvidløghoisin sauce (kinesisk sauce)limeløgbroccoligulerødder
12 min.
Lynstegt oksekød og grønt

Varm wokken op, og kom lidt olie på.

Steg kødet ved super høj varme i 3-4 min., til det er gyldent. Krydr med salt og sukker, og tag det af varmen. 

Varm wokken op igen, og steg løg, hvidløg, gulerødder og broccoli i 2-3 min. Kom en smule vand ved, så du dampsteger grøntsagerne.

Rør 1-1,5 spsk. maizena med 1-1,5 dl vand, tilsæt det til grøntsagerne sammen med hoisin, og kog op.

Smag til med salt, sukker og evt. soja, og tilsæt evt. mere vand.

Tilsæt kødet igen, sammen med den væde det har smidt, og smag retten til.

Skær limen i både.

peanuts
19 min.
Anretning

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med lynstegt kød og grønt, og drys med hakkede peanuts og letristet kokosmel. 

Servér straks med limebåde og evt. soja til. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?