Sæt gerne både kokosmel og peanuts på bordet, så kan I selv justere, hvem der vil have hvad.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene, og kom dem i en gryde med vand, der går 2-3 cm over risene. Kog i 8-10 min. under låg ved lav til middelvarme, til vandet er næsten væk. Sluk, og lad dem trække færdige. Smag til med salt.
Skær broccoli i mundrette buketter (brug gerne stokken), og skræl og skær den i stave. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Skær løg i slanke både, og snit hvidløg i tynde skiver.
Rist kokosmel i en varm wok i 1-2 min. Tag den af, og tør wokken af.
Varm wokken op, og kom lidt olie på. Steg kødet ved super høj varme i 3-4 min., til det er gyldent. Krydr med salt og sukker, og tag det af varmen.
Varm wokken op igen, og steg løg, hvidløg og broccoli i 2-3 min. Kom en smule vand ved, så du dampsteger grøntsagerne.
Rør 1-1,5 spsk. maizena med 1-1,5 dl vand. Tilsæt det til grøntsagerne sammen med hoisin og kog op. Smag til med salt, sukker og evt. soja, og tilsæt evt. mere vand. Tilsæt kødet sammen med den væde det har smidt, og smag retten til.
Skær limen i både.
Anret ris i dybe tallerkener. Top med lynstegt kød og grønt, og drys med hakkede peanuts og letristet kokosmel.
Servér straks med limebåde og evt. soja til.
Kundekommentarer ()