0
Oksekødsboller i karry med bulgur og æblesalat med spidskål & sesam

Oksekødsboller i karry med bulgur og æblesalat med spidskål & sesam

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bulgur
1 min.
Bulgur

Kog bulgur i rigeligt, let saltet vand i 3-4 min. Dræn vandet fra, og lad bulguren trække under låg, til den skal spises.

hakket oksekødzittauerløgcreme fraiche 38%madras karry
1 min.
Kødboller & karrysovs

Rør kødet sejt med salt. Krydr med finthakket eller revet løg og sort peber, og rør 1 helt æg pr. 240 g kød i (kan undlades).

Tilsæt nu 1-2 spsk. hvedemel og 1/2 dl (sød)mælk, igen pr. 240 g kød. Smag evt. på farsen, eller steg en lille prøvedelle, og smag på den. Justér evt. smagen med salt og peber.

Sæt en kasserolle over at koge med 2,5 dl vand og 1/2 tsk. salt pr. 240 g kød.

Porchér/damp små kødboller på størrelse med en bordtennisbold i vandet i 6-8 min. Sørg for at gøre det under låg.

Tag bollerne op, og kog fonden ind, til der kun er ca. 1/2 dl tilbage pr. pers., du laver mad til. Hæld fonden over i en lille skål, og sæt til side.

Rist karryen af i gryden ved jævn varme, uden den branker. Tilsæt 1 tsk smør og 1 tsk hvedemel pr. pers., du laver mad til, og bag smørbollen godt igennem.

Kom fonden tilbage i gryden, og kog igennem, mens du pisker med et piskeris. Tilsæt creme fraiche, og kog igennem.

Kom kødbollerne tilbage i sovsen, og kog dem op. Smag sovsen til med salt og peber. 

sesamfrø
15 min.
Ristet sesam

Rist sesamfrø på en tør pande, til de begynder at poppe. Knus dem let i en morter med lidt salt. 

spidskålrøde æblersesamfrø
20 min.
Æblesalat med spidskål & sesam

Rens spidskålen, og skær den i strimler.

Skær æblerne i bjælker - evt. på et mandolinjern.

Dryp med lidt god eddike, smag til med salt, lidt rørsukker og peber, og vend med halvdelen af de ristede sesamfrø.

sesamfrø
35 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Drys med de sidste ristede sesamfrø.

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?