Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog bulgur i rigeligt, let saltet vand i 3-4 min. Dræn vandet fra, og lad bulguren trække under låg, til den skal spises.
Rør kødet sejt med salt. Krydr med finthakket eller revet løg og sort peber, og rør 1 helt æg pr. 240 g kød i (kan undlades).
Tilsæt nu 1-2 spsk. hvedemel og 1/2 dl (sød)mælk, igen pr. 240 g kød. Smag evt. på farsen, eller steg en lille prøvedelle, og smag på den. Justér evt. smagen med salt og peber.
Sæt en kasserolle over at koge med 2,5 dl vand og 1/2 tsk. salt pr. 240 g kød.
Porchér/damp små kødboller på størrelse med en bordtennisbold i vandet i 6-8 min. Sørg for at gøre det under låg.
Tag bollerne op, og kog fonden ind, til der kun er ca. 1/2 dl tilbage pr. pers., du laver mad til. Hæld fonden over i en lille skål, og sæt til side.
Rist karryen af i gryden ved jævn varme, uden den branker. Tilsæt 1 tsk smør og 1 tsk hvedemel pr. pers., du laver mad til, og bag smørbollen godt igennem.
Kom fonden tilbage i gryden, og kog igennem, mens du pisker med et piskeris. Tilsæt creme fraiche, og kog igennem.
Kom kødbollerne tilbage i sovsen, og kog dem op. Smag sovsen til med salt og peber.
Rist sesamfrø på en tør pande, til de begynder at poppe. Knus dem let i en morter med lidt salt.
Rens spidskålen, og skær den i strimler.
Skær æblerne i bjælker - evt. på et mandolinjern.
Dryp med lidt god eddike, smag til med salt, lidt rørsukker og peber, og vend med halvdelen af de ristede sesamfrø.
Som vist på billedet.
Drys med de sidste ristede sesamfrø.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kundekommentarer ()