0
Oksekofta med fladbrød, tahindressing og chop-chopsalat

Oksekofta med fladbrød, tahindressing og chop-chopsalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Jeg elsker det bløde pandebrød.

Men det er klart bedst, hvis du holder brødene varme og bløde i et rent viskestykke nede i en frysepose.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pizzadej - på surdej (Øko)hvidløgyoghurt 3,5 %tahincitronhakket oksekødKofta kebab krydderi
1 min.
Kofta og dressing

Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug. 

Riv hvidløget fint, og rør kødet sejt med 3/4 af det revne hvidløg samt kofta kebab krydderi og salt. 

Rør resten af hvidløget med yoghurt og tahin, og smag til med lidt citronsaft og salt.

Skær resten af citronen i både til servering. 

Del dejene i 2-3 stk. hver, rul dem så tynde som muligt på et meldrysset bord, og steg dem i olivenolie på en varm pande ad flere omgange. Hold brødene lune og bløde i et rent viskestykke i en frysepose.

Form kødet til små aflange "pølser", og steg dem gyldne og gennemstegte i olie på en varm pande i ca. 6-8 min. 

hjertesalatrød peberfrugttomaterrødløgza'atar
20 min.
Chop chop salat

Snit salaten, skær peberfrugt og tomat i små tern, og hak rødløg.

Vend det hele sammen med lidt olivenolie og eddike, og krydr med za´atar efter smag.

25 min.
Anretning

Anret chop chop salat med lune fladbrød og oksekofta, og nyd straks med tahindressing og citronbåde til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Kofta kebab krydderi indeholder:

Spidskommen 30%, Korianderfrø 20%, allehånde 10%, kanel 10%, sort peber 10%, Cayenne 5%, ingefær 5%, tørret hvidløg 5% og tørret persille 5%