0
Oksekofta med spicy rojak-inspireret salat af bulgur, mango, radiser og chili

Oksekofta med spicy rojak-inspireret salat af bulgur, mango, radiser og chili

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Bulgur Kom bulguren og lidt salt i en skål, og hæld kogende vand over, til vandet står ca. 1 cm over bulguren. Lad den trække i 8-10 min. Hæld bulguren i en sigte, så overskydende væde kan dryppe fra.

Skær siderne af mangoen langs stenen, og skær derefter siderne i både som på billedet. Fjern nu skrællen fra hvert stykke med en kniv. Skær radiserne i skiver. Halvér agurken på langs, fjern kernerne med en teske, og skær agurken i både. Skær chilien i skiver, og fjern kernerne.

Kofta Kom oksekødet i en skål, og tilsæt 2/3 af brevet med garam masala samt 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber. Rør kødet, så krydderierne bliver godt fordelt. Form to koftaer pr. person ved at klemme én portion i hånden ad gangen, så de får en aflang form. Varm lidt olie på en pande, og steg koftaerne ved høj varme, til de er sprøde på alle sider. Det tager ca. 10 minutter.

Når bulguren er færdig, steges den et par minutter i lidt olie, og 1/3 af brevet med garam masala. Tag bulguren af varmen, og bland med mango, radiser, agurk samt chili efter smag. PAS PÅ, CHILIEN ER STÆRK!

Anretning Som vist på billedet og server med creme fraiche.

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?