0

Rigatoni okselasagnette med grøn spidskålsalat med agurk

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

hakket oksekød
1 min.
Steg kødet

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.

Varm en gryde op høj varme. Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve og bliver gennemstegt.

løg
3 min.
Hak løget

Hak løget og halvdelen af hvidløget fint og tilsæt til kødet.

Steg yderligere 5 min. ved jævnlig omrøring, indtil løgene bliver møre. Hæld de flåede tomater og få det op at simre. Sluk for varmen og smag til med salt og peber.

rigatoni, 50% fuldkorn
10 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

revet mozzarella
15 min.
Rør bechamelsaucen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1 tsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. pers., og rør rundt i 1 min.

Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Sluk for blusset, kom halvdelen af osten i, og smag til med salt.

revet mozzarella
25 min.
Bag retten

Kom pastaen og kødsovsen i et ildfast fad, og rør det godt sammen.

Hæld bechamelsaucen henover, og kom resten af osten ovenpå.

Bag retten i ca. 15 min., til osten har fået godt med farve

spidskålagurk
30 min.
Rør salaten

Bland 1 tsk. olivenolie, 1 tsk. balsamico og lidt salt og peber pr. person i en skål.

Skær kålen og agurken i grove stykker, overfør til skålen og vend godt rundt. Smag til med salt og peber.

 

45 min.
Anretning

Servér pastaretten med salaten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)