0
Oksemedaljoner i stroganoff sovs med sprød kål

Oksemedaljoner i stroganoff sovs med sprød kål

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
medaljon af oksetyksteg / Tykstegsbøfferspeltkerner
1 min.
Spelt og kød

Lad kødet stå ved stuetemperatur, så det kan temperere.

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil de er møre.

 

løgchampignonstomatpuréfløde 9%
5 min.
Sovs

Pil løget og skyl svampene, og riv begge dele på den grove side af et rivejern.

Varm en pande op ved middel varme.

Steg løg og svampe i 1 tsk. olie pr. person under omrøring, indtil de bliver gyldne.

Tilsæt tomatpure, og rist i yderligere 30 sek. under omrøring.

Hæld fløden i, og lad sovsen simre i a. 5 min. Smag til med salt og peber.

grønkålcitron
15 min.
Kål

Skyl grønkålen grundigt, og riv bladene fra stilken.

Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Overfør kålen til et fad, og vend den med citronsaft, salt og peber lige før servering.

25 min.
Kødet

Skyl panden fra kålen af, og varm den igen op ved høj varme.

Når panden er rygende varm, steges kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil kødet har fået godt med farve på en side.

Vend kødet om, tilsæt sovsen, lad det simre i 1 min. og smag til med salt og peber.

35 min.
Anretning

Servér kødet med spelt og den stegte kål. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
596 kcal
Fedt:
25,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,9 g
Kulhydrat:
41,6 g
heraf sukkerarter:
9,1 g
Kostfibre:
12,4 g
Protein:
44,3 g