Lad kødet stå ved stuetemperatur, så det kan temperere.
Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil de er møre.
Pil løget og skyl svampene, og riv begge dele på den grove side af et rivejern.
Varm en pande op ved middel varme.
Steg løg og svampe i 1 tsk. olie pr. person under omrøring, indtil de bliver gyldne.
Tilsæt tomatpure, og rist i yderligere 30 sek. under omrøring.
Hæld fløden i, og lad sovsen simre i a. 5 min. Smag til med salt og peber.
Skyl grønkålen grundigt, og riv bladene fra stilken.
Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Overfør kålen til et fad, og vend den med citronsaft, salt og peber lige før servering.
Skyl panden fra kålen af, og varm den igen op ved høj varme.
Når panden er rygende varm, steges kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil kødet har fået godt med farve på en side.
Vend kødet om, tilsæt sovsen, lad det simre i 1 min. og smag til med salt og peber.
Servér kødet med spelt og den stegte kål.
Kundekommentarer ()