0
Oksemedaljoner i stroganoff sovs med sprød kål

Oksemedaljoner i stroganoff sovs med sprød kål

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
medaljon af oksetyksteg / Tykstegsbøfferspeltkerner
1 min.
Spelt og kød

Lad kødet stå ved stuetemperatur, så det kan temperere.

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil de er møre.

 

løgchampignonstomatpuréfløde 9%
5 min.
Sovs

Pil løget og skyl svampene, og riv begge dele på den grove side af et rivejern.

Varm en pande op ved middel varme.

Steg løg og svampe i 1 tsk. olie pr. person under omrøring, indtil de bliver gyldne.

Tilsæt tomatpure, og rist i yderligere 30 sek. under omrøring.

Hæld fløden i, og lad sovsen simre i a. 5 min. Smag til med salt og peber.

grønkålcitron
15 min.
Kål

Skyl grønkålen grundigt, og riv bladene fra stilken.

Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Overfør kålen til et fad, og vend den med citronsaft, salt og peber lige før servering.

25 min.
Kødet

Skyl panden fra kålen af, og varm den igen op ved høj varme.

Når panden er rygende varm, steges kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil kødet har fået godt med farve på en side.

Vend kødet om, tilsæt sovsen, lad det simre i 1 min. og smag til med salt og peber.

35 min.
Anretning

Servér kødet med spelt og den stegte kål. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
596 kcal
Fedt:
25,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,9 g
Kulhydrat:
41,6 g
heraf sukkerarter:
9,1 g
Kostfibre:
12,4 g
Protein:
44,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?