Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Skrub kartoflerne under vand, og skær dem ud i mundrette stykker. Spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir. Vend kartoflerne i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag i ca. 20 min., indtil kartoflerne har fået en gylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Krydr kødet godt med salt, og lad det stå og temperere før stegning.
Sæt en kasserolle med vand over at koge. Hak bønnerne i små stykker, kog dem i 5-7 min., og dræn vandet fra.
Pil hvidløget, og hak det i fine skiver. Skyl porre og tomater grundigt, og hak porren fint. Halvér tomaterne, og krydr dem med salt.
Varm en gryde op ved middel varme. Steg porre og hvidløg under omrøring i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil de bliver gyldne. Tilsæt 1/2 spsk. hvedemel pr. person, og rør det godt rundt i ca. 1 min.
Hæld fløden i, og bring retten i kog. Lad den koge, indtil den tykner. Tilsæt bønnerne, og vend godt rundt, indtil de er varme. Krydr med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er rygende varm, steges kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side, indtil kødet har fået godt med farve. Det skal meget gerne bevare sin røde farve i centrum, så pas på ikke at give det for meget varme. Flyt kødet rundt på panden undervejs i stegeprocessen. På den måde får det den flotteste stegeoverflade.
Lad kødet hvile lidt, og krydr med salt og peber. Hæld evt. stegeskyen i flødestuvningen.
Servér kødet med kartofler, tomater og de opbagte grøntsager.
NB På billedet er opskriften lavet med ærter, men i selve opskriften er der anvendt bønner i stedet. Resultatet bliver lækkert med begge slags grøntsager.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()