Pandekage: Skræl kartofler og pastinakker, riv dem groft og brug et viskestykke til at presse så meget væde ud som muligt. Snit løgene i tynde skiver og hak hvidløg og salvieblade fint. Vend det hele godt sammen i en skål med æg, salt og peber. Varm lidt olie op på en stor pande og fordel halvdelen af blandingen på panden. Drys med osten og fordel resten ovenpå, så der dannes en stor pandekage. Skru ned for varmen og lad pandekagen bage ca. 10 min. (til den er gylden på undersiden). Lad pandekagen glide ud på et stort låg og vend den over på panden igen så den anden side kan blive bagt tilsvarende (til grøntsagerne er møre). Skær pandekagen ud i "lagkagestykker" - enten inden servering, eller ved bordet - og server straks.
Bøffer: Krydr bøfferne godt med salt og peber og lad dem hvile ved stuetemperatur i 10 min. Varm lidt olie op på en pande og steg bøfferne 2-4 min. på hver side (eller efter eget ønske). Lad dem hvile tildækket 3 min. inden servering og lav saucen imens.
Sauce: Kom smørret på panden efter bøfferne er taget af og lad det bruse af. Tilsæt cognac og skrab panden med en spatel for at løsne stegepartiklerne. Tilsæt farinen og rør uafbrudt til det begynder at brune let. Rør straks den kolde fløde i (for at stoppe karamelliseringsprocessen) og kog saucen ind til ønsket konsistens. Smag til med salt og peber.
Server retten sammen med en sprød grøn salat eller en tomatsalat, sauterede grønne grøntsager og godt brød.
Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen!
Kommentarer og forslag til opskriften