Pickles: Laves gerne dagen i forvejen! Rens svampene (fx østershat, kantarel, markchampignon, bøgehat), del dem i bidder og pil perleløg og hvidløg. Kom hvidløg, eddike, timian, laurbærblade, chili, peberkorn, gurkemeje og 4 spsk. sukker i en gryde og kog det op. Tilsæt svampe og perleløg, læg låg på og lad det simre stille og roligt en halv time - rør et par gange undervejs. Jævn med maizenaen og lad det køle af inden servering - eller hæld det på skoldede glas og luk dem til mens indholdet er varmt - så kan det holde sig i en måneds tid.
Jordskokker: Skrub jordskokkerne og skær dem i ½ cm tykke skiver. Kog dem 5 min. i letsaltet vand til de er knap møre. Hæld vandet fra - gem 1½ dl til saucen - og kom jordskokkerne i et smurt fad. Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Tilsæt først kogevandet lidt ad gangen og derefter mælken under konstant piskning. Kog saucen op, tag den af varmen og rør osten i (brug fx mozzarella eller emmentaler). Fordel saucen over jordskokkerne og gratiner dem i en 250 grader varm ovn i 8-10 min. - til overfladen er gylden.
Bøffer: Dup bøfferne tørre og krydr med salt og peber. Varm lige dele smør og olie op på en pande og steg bøfferne ved middelhøj varme heri (3-4 min. på hver side). Krydr igen med salt og peber og lad dem hvile et øjeblik inden servering.
Server sammen med ovnbagte små kartofler og en sprød grøn salat.
Kundekommentarer ()