0

Oksemørbradbøffer med gratinerede jordskokker og gylden pickles af perleløg og svampe

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Pickles: Laves gerne dagen i forvejen! Rens svampene (fx østershat, kantarel, markchampignon, bøgehat), del dem i bidder og pil perleløg og hvidløg. Kom hvidløg, eddike, timian, laurbærblade, chili, peberkorn, gurkemeje og 4 spsk. sukker i en gryde og kog det op. Tilsæt svampe og perleløg, læg låg på og lad det simre stille og roligt en halv time - rør et par gange undervejs. Jævn med maizenaen og lad det køle af inden servering - eller hæld det på skoldede glas og luk dem til mens indholdet er varmt - så kan det holde sig i en måneds tid.

Jordskokker: Skrub jordskokkerne og skær dem i ½ cm tykke skiver. Kog dem 5 min. i letsaltet vand til de er knap møre. Hæld vandet fra - gem 1½ dl til saucen - og kom jordskokkerne i et smurt fad. Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Tilsæt først kogevandet lidt ad gangen og derefter mælken under konstant piskning. Kog saucen op, tag den af varmen og rør osten i (brug fx mozzarella eller emmentaler). Fordel saucen over jordskokkerne og gratiner dem i en 250 grader varm ovn i 8-10 min. - til overfladen er gylden.

Bøffer: Dup bøfferne tørre og krydr med salt og peber. Varm lige dele smør og olie op på en pande og steg bøfferne ved middelhøj varme heri (3-4 min. på hver side). Krydr igen med salt og peber og lad dem hvile et øjeblik inden servering.

Server sammen med ovnbagte små kartofler og en sprød grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften