0

Oksemørbradbøffer med pesto på frisk tagliatelle med cherrytomater, bacon, svampe og spinat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Cashewnødder, Mælk, Sulfitter, Fløde, Fuldkornsdurumhvedemel, Durumhvedemel, Æg

Fremgangsmåde

Pasta: Rist baconen gylden og sprød på en tør pande og dryp af på køkkenrulle (gem fedtet på panden - det skal bruges senere). Skær cherrytomaterne i kvarte og hak hvidløgsfeddene fint. Rens svampene (fx kantareller, brune champignoner og bøgehatte) og del dem i mundrette bidder. Skyl spinaten grundigt, fjern grove stilke og slyng bladene tørre. Rist svampene i baconfedt og smør, krydr med salt og peber og rist til de er let gyldne og væden er kogt væk. Tilsæt hvidvinen og kog igen ind til næsten ingenting. Tilsæt hvidløg og spinat og lad det simre til spinaten er faldet helt sammen. Rør fløden i og lad det hele koge ind til saucen har en blød og cremet konsistens. Kog imens pastaen al dente i letsaltet vand. Vend pasta, bacon, tomater og sauce sammen, varm hurtigt igennem og smag til. Anret og server straks.

Bøf: Dup bøfferne tørre og krydr dem med salt på begge sider. Varm lidt olie op på en pande og steg bøfferne gyldne deri (2-4 min. på hver side efter eget ønske). Tag bøfferne af panden og lad dem hvile tildækket i 5 min. inden servering. Dryp med en god basilikumpesto og server straks.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt italiensk brød.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?