Steg: Skær løgene i tynde både og snit hvidløgene i tynde skiver. Varm lidt olie op i en stegegryde og brun stegen på alle sider. Tilsæt løg og hvidløg og sauter dem med. Tilsæt tomater, saft fra 1 citron, 4 dl kraftig oksefond, kanelstangen, laurbærbladene og rosinerne. Krydr med salt og peber og lad det simre stille og roligt under låg i ca. 2 timer til stegen er helt mør - tilsæt mere vand undervejs, hvis nødvendigt. Tag stegen op, krydr den med salt og peber og lad den hvile tildækket i 15 min. Lad imens saucen koge ind til en god konsistens, fjern laurbærblade og kanelstang og smag saucen til. Fjern snoren på stegen, skær kødet i skiver, læg dem tilbage i saucen og server i gryden.
Bulgur: Kog 4 dl oksefond op i en gryde og tilsæt bulguren. Sluk for varmen og lad den hvile i 10 min. under låg. Hak imens persillen fint, snit forårsløgene i tynde skiver, klip abrikoserne i tern og rist pinjekerner gyldne. Vend alle fire dele og 4 spsk. olivenolie i bulguren umiddelbart inden servering. Smag til med citronsaft (fra ca. 1 citron - men smag til), salt og peber.
Kommentarer og forslag til opskriften