0
Oksetykstegsbøffer fra Grambogård med pommes dauphinoise og verdens bedste tomatsalat

Oksetykstegsbøffer fra Grambogård med pommes dauphinoise og verdens bedste tomatsalat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Bøffer: Tag bøfferne ud af køleskabet og pak dem ud af vacumposen en halv time før de skal steges. Varm en pande der passer i størrelse op til hård varme. Tilsæt lidt neutral olie og læg bøfferne på. Steg dem til de har en god karamelliseret stegeskorpe på begge sider. Tilsæt nu et par klatter smør og 4 hele fed upillede hvidløg samt et par timian- og rosmarinkviste og skru med på medium varme og krydr med salt og sort peber. Steg nu bøfferne færdige mens du vender dem ca. hvert halve minut. Dryp gerne lidt af smørret over bøfferne mens du steger. Steg til din foretrukne stegegrad. Lad bøfferne trække, gerne på en rist, i 5-10 minutter inden de serveres.

Alternativt kan de grilles, enten på grill eller grillpande, sammen med lidt timian og rosmarin.

Pommes dauphinoise: Skræl og skær kartoflerne i meget tynde skiver a ca. 1-2 mm så brug gerne på en mandolin. Skyl kartoflerne i en skål med rigeligt koldt vand. Kog fløde op i en stor gryde sammen med fintsnittede løg, 2 fed hakket hvidløg, plukket timian og lidt revet muskatnød. Når fløden begynder at tykne, kommes de skiveskårne kartofler i og de koges med i 5-8 minutter – rør jævnligt og pas på de ikke brænder på. Sluk for blusset og rør halvdelen af det revede Gruyère ost i - smag til med salt og peber. Kom det i et ovnfast fad og drys med det sidste gruyere på toppen. Bag i oven ved 165 grader i cirka 60 minutter. Tag dem ud og lad gerne dauphinoisen hvile 10-15 minutter inden den serveres – så sætter den sig.

Fif: kan du ikke finde Gruyère ost kan du bruge en god moden emmentaler og parmesan i forholdet halvt – halvt.

Verdens bedste (siger kokkens kone) tomatsalat: Brug gerne sherry og blommetomater eller andre forskellige typer og farver. Det er vigtigt, at det er gode solmodne tomater. Skær tomaterne i halve eller kvarte afhængig af størrelse og læg dem i et dørslag/sigte. Krydr med rigelige mængder groft salt - der skal bruges mere end du tror - ca. 1-2 tsk. Saltet trækker væden ud af tomaterne og forstærker smagen. Sæt tomaterne til afdrypning i MINDST 1 TIME - gerne længere. Vend tomaterne sammen med 1-2 fed finthakket hvidløg, finthakket chili, sort peber, god balsamico og 4 spsk. ekstra jomfru olivenolie. Lad nu tomatsalaten trække i ET PAR TIMER. Vend hakket basilikum, tynde skiver rødløg og lidt parmesanflager i lige før servering.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?