0

Omelet med frisk spinat, ærter og gedeost

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skyl spinaten godt, fjern evt. grove stilke og slyng spinaten tør.

Pil løget, snit det i tynde både og rist det lynhurtigt af i olien på en hed pande. Tag løgene af panden, kom lidt af smørret på og sauter spinaten til den lige falder sammen. Kom den i et dørslag og lad den dryppe godt af.

Pisk æg, fløde, salt og peber sammen til en ensartet masse. Lav omeletten af 2 omgange på en stor pande eller af 4 omgange på en lille pande; Smelt en klat smør ved god varme og hæld halvdelen (eller en fjerdedel) af æggemassen på. Rør med rolige bevægelser rundt i massen med en gaffel, så længe massen er relativt flydende. Drys så halvdelen (eller en fjerdedel) af spinat, løg, ærter og små klumper af gedeost jævnt i overfladen og krydr med lidt salt. Skru ned for varmen og lad omeletten blive let gylden i bunden.

Fold den ene halvdel over den anden og lad den glide ud på en tallerken. Fortsæt med omelet nr. 2 (og evt. 3 og 4) og server så straks, fx med pesto, råstegte kartofler og en god tomatsalat til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?