0
One pan koteletter med peberfrugt og oliven

One pan koteletter med peberfrugt og oliven

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Dette er en nem ret at lave, og den giver ikke sååååå meget opvask.

Vil du hellere smide det hele i ovnen, så tænd ovnen på 200 grader, fyld det hele i et ildfast fad, og bag i ca. 15-20 min. (Husk at brune koteletterne først på en pande). Tilsæt oliven hen imod slutningen af bagetiden. 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

couscous
1 min.
Couscous

Fyld couscous i en skål, og overhæld den med kogende vand der dækker + ca. 2 cm over.

Luk straks skålen tæt til med film, og lad couscous trække i 10-15 min. 

koteletsquashrød peberfrugtrødløgcitronhvidløgoliven, uden sten
3 min.
Koteletter

Steg koteletterne i olivenolie på en stor, varm pande i ca. 3-4 min. på hver side, eller til de er gyldne og gennemtilberedte. Krydr med salt og peber. 

Snit squash, peberfrugt og rødløg i grove chunks, og hvidløg i tynde skiver.

Kom mere olie på panden, og steg først squash i 2 min., tilsæt så resten af grøntsagerne, og steg i yderligere 2-3 min. Krydr med salt. 

Skær citronen i skiver, og kom den på panden sammen med koteletterne. Tilsæt oliven og evt. lidt mere olivenolie og 2-3 spsk. vand.

Sæt låg på panden, og lad retten simre i 4-6 min. 

bredbladet persille
15 min.
Couscous

Rør i couscousen med en gaffel, og smag den til med olivenolie, salt og eddike. Hak persillen, og vend den i. 

za'atargræsk yoghurt, 10%
23 min.
Anretning

Drys koteletterne med lidt za´atar, og servér dem i panden med yoghurt og couscous ved siden af. Nyd straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.