0
One pan pasta med kødboller og parmesan

One pan pasta med kødboller og parmesan

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

spaghetti, 50% fuldkornHakket grisekødløgparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Pasta og kødboller

Rør det hakkede kød med salt og peber.

Riv parmesanen fint, og rør halvdelen i farsen sammen med fintrevet løg. Tilsæt evt. 1-2 spsk. mel, hvis du vil samle farsen lidt. 

Form farsen til kødboller med en våd ske og hånden, og steg dem gyldne og gennemstegte i rigeligt olivenolie på en varm sauterpande i ca. 8-10 min. Tag dem af panden, og gem dem til senere. 

Kog pasta i saltet vand i ca. 10 min., til den er al dente, og gem lidt af kogevandet til saucen.

hvidløgfrisk oreganotomaterflåede og hakkede tomater
10 min.
Sauce og topping

Snit hvidløg fint, og skær tomater i tern. 

Tør panden fra kødbollerne af med et stykke køkkenrulle, kom ny olivenolie på, og sautér hvidløg og halvdelen af tomater i tern i 1-2 min. 

Kom hakkede tomater på, og krydr med salt, peber, et nip sukker og lidt plukket oregano. Spæd evt. med en smule kogevand fra pastaen. 

frisk ricotta
19 min.
Sauce

Vend den kogte pasta i tomatsaucen, og spæd igen med lidt kogevand, hvis den bliver for tør.

Kom kødbollerne i tomatsaucen, og vend forsigtigt rundt. Læg klatter af ricotta rundt i saucen, og sæt låg på i ca. 1-2 min.

rucola
25 min.
Anretning

Servér retten i panden med det sidste revne parmesan og oregano på toppen.

Servér en salat af rucola og resten af tomater i tern ved siden af, evt. dryppet med lidt olivenolie og eddike. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.