Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at sætte en gryde vand over at koge til pastaen. Du skal også bruge noget af vandet til kødsaucen.
Løget hakkes fint.
1-2 fed hvidløg pr. person hakkes fint.
Broccolien skylles og deles i små buketter.
Citronen skylles og rives.
Riv parmesanen fint.
Løg og hvidløg steges i smør i en pande med høje sider et minuts tid, hvorefter kødet kommes ned i panden og steger med, til det er godt brunet.
Drys Beef rub-krydderiet og 1-2 tsk. mel pr. person over kødet og rør godt rundt.
Kog pastaen efter anvisning på pakken.
Du skal spæde oksekødet op med omkring 1 dl kogende vand fra pastagryden pr. person og kog godt igennem under konstant omrøring.
Måske skal der lidt mere vand i - kødsaucen må endelig ikke være for tør.
Lad oksegryden stå og simre.
Når pastaen er næsten færdig, hældes broccolibuketterne ned i vandet og koger med, til de næsten er møre.
Dræn vandet fra pasta/broccoli og hæld begge dele tilbage i gryden sammen med kødsaucen og 1/4 af citronskallen pr. person.
Vend pasta og sauce godt sammen og spæd igen evt. op med lidt vand. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Til sidst vendes den revne parmesan ned i pastaen, og den serveres straks.
NB. På billedet er der brugt pasta penne, men i denne uge får du leveret frisk pappardelle pasta.
Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid, at vandet skal være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig, at man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-)
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()