0
One pot med spinat, squash, kylling og pasta

One pot med spinat, squash, kylling og pasta

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Airfryer
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Hopballe Mølle kylling, bryst i ternOne pot krydderi
1 min.
Kylling

Kom lidt olie i bunden af formen, og læg kyllingestykkerne i.

Krydr dem med et godt drys af krydderiblandingen (ca. det halve) samt salt og peber.

Sæt formen i airfryeren, og giv kyllingestykkerne ca. 10 min. ved 180 grader. Rør en enkelt gang undervejs.

squashrødløgspinatbouillon (høns)flødeost naturelhvidløgOne pot krydderi
5 min.
Selve retten

Riv squash groft, og hak løget fint.

Bland flødeost med presset hvidløg og det sidste krydderi, og sæt det til side.

Kog 1,5 dl vand pr. pers. op i en elkedel, og rør bouillonen ud i det kogende vand i en skål eller plastbeholder. Når bouillonen er opløst tilsættes den friske spinat lidt ad gangen, i takt med det falder sammen.

Hæld væsken over i formen til kyllingestykkerne, tilsæt squash og løg, og rør det godt sammen. Tilsæt flødeostblandingen, og rør godt sammen.

Sæt formen i airfryeren igen i 10 min. på 180 grader.

penne pasta
15 min.
Kog pasta

Sæt vand over til pasta, og kog den al dente, mens retten bliver færdig.

Rør i formen i airfryeren et par gange undervejs.

parmigiano reggiano (Parmesan)
35 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener, og top med one pot retten.

Servér retten med et drys revet parmesan på toppen.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Krydderiblandingen indeholder:

70% sød paprika, 20% oregano, 10% chiliflager

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?