Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær kyllingebrysterne i mindre stykker. Kom lidt olie i bunden af formen, og læg kyllingestykkerne i.
Krydr dem med et godt drys af krydderiblandingen (ca. det halve) samt salt og peber.
Sæt formen i airfryeren, og giv kyllingestykkerne ca. 12 min. ved 200 grader. Rør en enkelt gang undervejs.
Riv squash groft, og hak løget fint.
Bland flødeost med presset hvidløg og det sidste krydderi, og sæt det til side.
Kog 1,5 dl vand pr. pers. op i en elkedel, og rør bouillonen ud i det kogende vand i en skål eller plastbeholder. Når bouillonen er opløst tilsættes den friske spinat lidt ad gangen, i takt med det falder sammen.
Hæld væsken over i formen til kyllingestykkerne, tilsæt squash og løg, og rør det godt sammen. Tilsæt flødeostblandingen, og rør godt sammen igen.
Sæt formen i airfryeren igen i 12 min. på 200 grader.
Sæt vand over til pasta, og kog den al dente, mens retten bliver færdig.
Rør i formen i airfryeren et par gange undervejs.
Fordel pastaen i dybe tallerkener, og top med spinatsaucen med kylling.
Servér retten med et drys revet parmesan på toppen.
Krydderiblandingen indeholder:
70% sød paprika, 20% oregano, 10% chiliflager
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()