Retten her passer sig selv i ovnen. Brun dog koteletterne på en varm pande først.
Har du ikke en pande, der kan tåle ovn, kan du smide det hele i et ildfast fad.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader, gerne varmluft.
Brun koteletterne ved høj varme i olivenolie i en ovnfast pande i ca. 1 min. på hver side. Krydr dem med salt og peber, og tag dem af panden.
Snit hvidløg i tynde skiver, skyl og afdryp kikærterne, og halvér tomaterne.
Tilsæt kikærter, hvidløg, tomater og spinat til panden, og steg kort. Krydr med salt og peber og lidt citronsaft.
Læg koteletterne tilbage i panden (hvis den kan tåle ovn, ellers fyld det hele i et ildfast fad).
Dryp med lidt olivenolie, og bag det hele i ovnen i ca. 10-15 min.
Lun bollerne i den varme ovn, til de er gennemvarme.
Servér retten i panden (eller det ildfaste fad). Top med brud af kota, og nyd straks med varme boller til.
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften