Retten her passer sig selv i ovnen. brun dog gerne koteletterne først på en varm pande. Har du ikke en pande der kan tåle ovn, kan du smide det hele i et ildfast fad.
Tænd ovnen på 200 grader, gerne varmluft.
Brun koteletterne i olivenolie i en ovnfast pande. Brun dem ved høj varme i ca. 1 minut på hver side. Krydr dem med salt og peber og tag dem af varme.
Snit hvidløg i tynde skiver. Skyl og afdryp kikærterne. Halvér tomaterne.
Fyld kikærter, hvidløg og spinat i panden. Tilsæt tomater og steg kort. Krydr med salt og peber og lidt citronsaft.
Læg koteletterne tilbage i panden (hvis den kan tåle ovn, ellers fyld det hele i et fad).
Dryp med lidt olivenolie og bag det hele i ovnen i ca. 10-15 min.
Bag bollerne i et par minutter i den varme ovn, til de er gennemvarme.
Servér retten i panden. Top med brud af kota og nyd straks med varme boller til.
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften