0
Onion bhaji med kulmule, toor daal og raita
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Onion bhaji var min første introduktion til indisk mad, og det var for mig startskuddet til en livslang fascination og glæde ved det indiske køkken generelt. Så jeg føler faktisk, at jeg skylder denne herlige og simple snack en stor tak!

"Bhajia" betyder fritter, og er i virkeligheden kun en lille del af den store pakora familie, som omfatter alle gode ting stegt i kikærtemel.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kulmulefilet uden skindsalt
1 min.
Fisk

Tænd ovnen på 175° C. (varmluft)

Del fisken i mindre stykker på ca. 2 x 2 cm. Kom fisken i en skål, drys med lidt salt, og vend rundt. Lad fisken salte i mindst 5 min. i køleskabet. 

røde linserdaalkrydderiingefærflåede og hakkede tomatergrøn chilizittauerløg
2 min.
Daal

Skyl linserne godt igennem med koldt vand i en sigte. Kog dem op i rigeligt vand med salt, skum af, og lad dem koge i 4-5 min., mens du fortsat skummer.

Hæld linserne i en sigte, og lad dem dryppe af.

Ingefær, chili og det halve af løgene hakkes fint, og sauteres i lidt neutral olie i en gryde. Når alt er sauteret af uden at have taget farve, tilsættes 2/3 af daalkrydderiet til gryden (pas på, det er STÆRKT, så prøv dig frem), og lad det hele stege lidt.

Tilsæt hakkede tomater, fyld dåsen halvt op med vand, og tilsæt dette også. Kog igennem i 2-3 min., og tilsæt de kogte linser. Hæld evt. lidt mere vand på, til det lige netop dækker linserne.

Lad daal’en simre ved svag varme under jævnlig omrøring, til linserne er møre. Det tager typisk 15-20 min. Smag til med salt, sukker og lidt citron eller limesaft, hvis du har. Daal’en skal være stærk, godt krydret og let sødlig med en snert af syre.

yoghurt naturelagurksaltsort peber
15 min.
Raita

Riv agurken i fine strimler (gerne på et mandolinjern). Drys med lidt salt, og vend rundt. Lad agurken trække i 5-10 min.

Knug saften fra agurken, og vend den i yoghurten. Smag raitaen til med sort peber, og anret den i en skål.

kulmulefilet uden skindzittauerløgOnion Bhaji krydderimixkikærtemelkorianderneutral olie til fritering
20 min.
Onion bhaji

Skyl og skær korianderstilkene fint (gem bladene til pynt). Snit resten af løgene på langs i så fine strimler, som du kan. Brug evt. et mandolinjern.

Kom løgene i en skål, drys dem med lidt fint salt, og vend rundt. Lad dem stå et par min., mens du laver dejen.

Dej: Kom kikærtemel i en skål, og rør det med 1-2 spsk. smeltet smør (eller ghee). Tilsæt også lige netop nok koldt vand til, at dejen får en konsistens som tykmælk eller tapetklister. Pisk den glat. 

Rør krydderimixet i dejen sammen med korianderstilke, og tilsæt lidt salt. Kom de snittede løg i, så de er dækket med dej. Vend til sidst de saltede fiskestykker i dejen. 

Opvarm en lille frituregryde med neutral olie, eller brug en stor pande, der er en tredjedel fyldt med olie. Test temperaturen på olien (der helst skal være omtrent 180° C) med en dråbe dej, der skal syde, når den kommer i olien og derefter flyde ovenpå.

Sæt i mellemtiden en skål koldt vand klar ved komfuret, og gør en bageplade klar med køkkenrulle på.

Når olien er klar, gør du dine hænder våde i vandet i skålen, og former ”løg/fiskeboller” på størrelse med store bordtennisbolde.

Steg dem i olien, men pas på ikke at overfylde gryde eller pande, og rør forsigtigt med en træske for at undgå, at bollerne sætter sig fast i bunden.

Steg i 3-4 min., og vend bollerne rundt et par gange, indtil de er sprøde og gyldne på alle sider.

Tag bollerne op, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Kom nu bollerne i ovnen for at holde dem varme, mens du laver den næste omgang.

koriander
45 min.
Anretning

Som vist på billedet drysset med koriander.

Bonusinfo

Onion Bhaji krydderimix indeholder:

  • 25% gurkemeje
  • 25% spidskommen
  • 25% fennikelfrø
  • 15% karry blade
  • 10% sort peber

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?