0
Orecchiette med broccoli, kuller og chili

Orecchiette med broccoli, kuller og chili

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Vær ikke bange for at give retten kogevand og rigeligt olivenolie, når pasta og broccoli simrer sammen. Det er sådan du får en dejlig snasket pastaret. 

Allergener:
Durumhvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

orecchiette pasta
1 min.
Kog pasta

Sæt en gryde med vand over til pasta, og salt pastavandet gavmildt. Kog pastaen ca. 10 min. til den er al dente. Afdryp den, men gem en god del af pastavandet til senere.

broccolihvidløgtørret rød chili
2 min.
Broccoli og pasta

Del broccolien i små buketter. Skræl stokken, og skær den i små stave. Snit hvidløg i tynde skiver. Steg broccolien i rigeligt olivenolie på en stor, varm pande ved middel varme i 6-7 min.
Tilsæt hvidløg og lidt knust, tørret chili (efter smag), og steg i yderligere 2-3 min. 

Kom afdryppet pasta på panden, tilsæt ca. 1/4 dl. kogevand pr. kuvert sammen med en god sjat olivenolie. Lad det hele snurre sammen i 2-3 min. Smag til med salt og peber. 

kullerfilet uden skindrødløgfrisk mozzarellatomater
12 min.
Fisk

Del fisken i stykker, så det passer med det antal personer, du laver mad til. Sæt en pande over med olivenolie, og varm den stille og roligt op. Vend fisken i mel, og steg den i 2-3 min. på hver side, eller til den er akkurat gennemstegt. Krydr den med salt. 

Skær tomaterne i mundrette stykker. Vend dem med olivenolie og salt, og anret dem på et lille fad. Top med tynde skiver af løg, og brud af mozzarellaen. Dryp med olivenolie, og krydr med peber lige inden servering. 

19 min.
Servering

Anret pasta og broccoli i dybe tallerkener. Top med fisken og servér straks med salaten på siden. 

Bonusinfo

Bonusinfo om orecchiette pasta:

Navnet betyder oversat fra italiensk ”små ører” og hentyder til formen på pastaen. Orecchiette er en type pasta, som bruges især i den italienske region Puglia, men også andre dele af det sydligste Italien.

Brug af orecchiette kan følges helt tilbage som egnsret i Puglia omkring byen Bari til før 500 tallet. Der er fundet et dokument fra slutningen af 500 tallet vedr. en pige, som skulle overtage faderes bageri, og hvor de fremhæver hendes fremragende evner til at lave Orecchiette. Når de håndlaves, er det tommelfingeren, som laver den karakteristiske form, som er dejligt velegnet til at gemme/samle ekstra pastasauce inde i. De typiske egnsretter i Bari laves med især cime di rapa (toppe af unge majroer) eller med blomkål, broccoli og andre grøntsager. Men i andre dele af Syditalien også med tomatsauce.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?