0

Orientalsk suppe af persillerødder og porrer toppet med yoghurt, æble og sprøde rødløg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sennepfrø, Sennep, Selleri, Mælk

Fremgangsmåde

Skræl persillerødderne, rens porrerne og snit begge dele i skiver. Varm lidt olie op i en gryde og kom porrer, sennepsfrø og spidskommen ved. Sauter til al væden er sauteret væk og porrerne lige begynder at tage farve. Kom persillerødder og karrypasta ved, sauter yderligere 2-3 min. og hæld fonden på. Krydr med salt og peber, læg låg på og lad det simre 20-25 min. til grøntsagerne er helt møre. Snit imens løgene i tynde både, rist dem i hed olie til de er sprøde og godt gyldne og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Skær æblekødet fri af kernehus og stilk og snit det i fine små tern. Tag låget af suppegryden og purer suppen helt glat med en stavblender. Rør 2½ dl yoghurt i og varm suppen forsigtigt igennem - den må ikke koge! Smag til med salt og peber og fordel suppen i skåle. Dryp resten af yoghurten over og drys med sprøde løg, æbletern og evt. hakkede krydderurter. Server straks med godt groft brød til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?