Kartofler: Skrub kartoflerne godt, halver dem og vend dem med lidt olie, karry, sesamfrø, salt og peber. Bred kartoflerne ud på en bradepande og bag dem i en 200 grader varm ovn i 20-25 min. (til de er møre).
Bøffer: Skær gulerødderne i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor sammen med hvidløg, ingefær, 1 stk. renset chili og ½ bundt koriander. Kør det hele fint og kom det i en skål sammen med kødet, 1 dl vand, skal og saft fra ½ citron (gem resten af citronen til agurkesalaten), salt og peber. Rør det til en lind fars og lad den trække i 10 min. Form farsen til små tykke bøffer (6-7 cm i diameter og ca. 1 cm tykke). Pensl dem med lidt olie og bag dem ca. 10 min. i en ovnen sammen med kartoflerne. Du kan også grille dem i ca. 3 min. på hver side på en godt varm grill.
Agurkesalat: Halver agurken, fjern kernerne og skær resten i tynde skiver på tværs. Trim rødløget, halver det og snit det i helt tynde skiver. Hak ½-1 chili (mængde efter behag) meget fint og pisk den sammen med 1 dl vand, saft fra ½ citron, ½ bundt hakket koriander, sukker, lidt salt og peber. Vend agurk og rødløg sammen i en skål og hæld lagen over. Lad salaten trække i 10 min. og smag til med citron og sukker.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften