Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 225 grader.
Kom rejerne i en sigte, skyl dem hurtigt med koldt vand, og lad dem dryppe af i et par minutter. Pil skallen af rejerne men lad gerne den lille bagereste "halevifte" sidde på (de er allerede klippet åbne i "ryggen" så det er nemt at pille skallerne af).
Kom de pillede rejer i en skål, tilsæt en smule god olivenolie, lidt fintrevet citronskal, halvdelen af paprikaflagerne, salt, peber og halvdelen af hvidløget, der er hakket fint, og stil til side, så de kan marinere.
NB. hvis du kan lide at sidde og pille rejerne ved bordet kan du også vente med at pille dem til efter de er tilberedt!
Tilsæt en smule smør og olivenolie og det resterende hakkede hvidløg til en passende størrelse stegepande, sat over ved medium varme.
Tilsæt orzo pastaen og lidt salt, når smørret begynder at bruse, og rist stille og roligt i ca. 2 min., mens du rører, til orzo pastaen er ristet. Justér varmen efter behov, for at forhindre hvidløget i at brænde på.
Tilsæt en halv dl hvidvin pr. pers. (kan undlades), og rør rundt i ca. 1 min., til den er fordampet/absorberet i pastaen.
Rør 1,5 dl vand pr. pers. og hønsebouillon i. Reducér varmen til laveste blus, så det lige netop simrer, og dæk panden til med låg.
Kog i ca. 10-12 min., til orzo pastaen er al dente, og al væden er absorberet/fordampet.
Rør et par gange undervejs, så det ikke brænder på, og tilføj evt. mere vand, hvis den er ved at koge tør.
Bag baguettes i den varme ovn i ca. 8-10 min.
Tilføj de marinerede rejer i et jævnt lag oven på orzoen, dæk til, og kog i ca. 2-3 min., til alle rejerne er gennemtilberedte.
Fjern fra varmen, og lad retten stå tildækket i 2 min.
Drys med hakket persille og de sidste paprikaflager, smag til med salt og peber, og servér med citronbåde og de lune baguettes.
Kommentarer og forslag til opskriften