0

Ossobuco af vildt braiseret i ovnen med grønt krydderdrys og efterårets flødekartofler (4-6 pers.)

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Ossobuco: Rens alle grøntsagerne, snit dem i fine små tern og hak hvidløgene fint. Vend kødet i et tyndt lag mel blandet med salt og peber og brun stykkerne på alle sider i lidt olie i en stegegryde. Tag kødet op og sauter i stedet grøntsagerne i gryden til de er gyldne og let "karamelliserede". Tilsæt vinen, kog op og skrab godt på bunden af gryden for at få det hele med. Kog vinen ind til det halve og rør tomatpuré, rosmarin, timian og fond i. Krydr med salt og et godt kværn peber og hæld det hele over i et ovnfast fad (helst med låg). Tryk ossobucoerne godt ned i, læg låg på (eller pak fadet godt ind i tætsluttende stanniol) og stil det i en 125 grader varm ovn i 2-2½ timer til kødet er så mørt, at det falder af benene. Løft forsigtigt ossobucoerne op af saucen og læg dem i et varmt fad. Purer saucen med en stavblender og kog den evt. lidt ind til ønsket konsistens. Smag til med salt, peber og evt. et nip sukker og fordel saucen rundt om kødet.

Kartofler: Skrub kartofler, jordskokker og pastinakker grundigt og skær dem i tynde skiver. Skyl spinaten godt, fjern grove stilke og slyng bladene tørre. Snit løg og hvidløg i tynde skiver og vend dem sammen med kartofler, jordskokker, pastinakker, spinat, ost, salt og peber. Bred det hele ud i et ildfast fad, hæld fløden over og dæk til med stanniol - lav 10-12 huller med en skarp kniv, så dampen kan slippe ud. Sæt fadet i ovnen sammen med ossobucoerne den sidste halve times tid. Skru ovnen op til 200 grader, når ossobucoerne tages ud, fjern stanniolen og bag yderligere ca. 20 min. til overfladen er gylden, grøntsagerne møre og fløden tyknet.

Drys: Pluk persillen og hak bladene fint sammen med hvidløg, pinjekerner og fintrevet citronskal. Saml det hele med en smule olie, salt og peber og smag til. Drys blandingen over ossobucoerne lige inden servering.

Server sammen med en sprød grøn salat med friske blommer og godt italiensk brød samt en lækker jomfruolieolie med et nip havsalt i til at dyppe brødet i.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?