Skær rensede svampe, fennikel og porrer i tynde skiver og hak hvidløget fint. Rist først svampene på panden i lidt olie til de er gyldne. Kom porrer, fennikel og hvidløg ved, krydr med salt og peber og sauter videre til grøntsager er bløde og møre med bid. Skær lasagnepladerne i 8-10 cm brede stykker og smør lidt mascarpone på hver. Fordel grøntsagerne i den ene ende af pladerne og rul pladerne sammen om fyldet som små rør. Læg rørene med samlingen nedad i et ildfast fad. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt mælken lidt ad gangen under kraftig piskning og kog saucen op - den skal være cremet, men ikke for tyk. Fordel saucen over cannellonierne, så den dækker helt. Kom de flåede tomater i en lille kasserolle med sukker, oregano, salt og peber og lad det simre til en cremet sauce. Smag til, fordel saucen i en bred bane ovenpå cannellonierne og bag ved 200 grader i ca. 30 min. til de er møre og overfladen gylden. Server som den er med en fyldig salat til eller som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.
Kundekommentarer ()