0

Ovnbagt æggekage med porrer, broccoli, cocktailtomater og cheddar

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Del broccoliblomsten i små buketter og skær stokken i små tern. Giv dem et 1-2 min. opkog i letsaltet vand, overhæld med koldt vand og dræn godt.

Trim porrerne, rens dem godt og snit dem i tynde skiver. Varm olien op på en ovnfast pande og sauter porrerne ved middelvarme i ca. 5 min. til væden er fordampet. Vend broccolien i og varm dem hurtigt igennem.

Pisk imens æggene sammen og rør fløde, ost, salt og peber i. Hæld æggemassen over grøntsagerne, læg skiver af tomat i overfladen og bag æggekagen ved 175 grader i 25-30 min. til den er fast og gennembagt. Drys gerne med fintsnittet purløg og server som frokostret eller let aftensmad med brød og fx et stykke stegt fisk eller kød til.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?