0

Ovnbagt æggekage med porrer, broccoli, cocktailtomater og cheddar

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Del broccoliblomsten i små buketter og skær stokken i små tern. Giv dem et 1-2 min. opkog i letsaltet vand, overhæld med koldt vand og dræn godt.

Trim porrerne, rens dem godt og snit dem i tynde skiver. Varm olien op på en ovnfast pande og sauter porrerne ved middelvarme i ca. 5 min. til væden er fordampet. Vend broccolien i og varm dem hurtigt igennem.

Pisk imens æggene sammen og rør fløde, ost, salt og peber i. Hæld æggemassen over grøntsagerne, læg skiver af tomat i overfladen og bag æggekagen ved 175 grader i 25-30 min. til den er fast og gennembagt. Drys gerne med fintsnittet purløg og server som frokostret eller let aftensmad med brød og fx et stykke stegt fisk eller kød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.