0

Ovnbagt butternut squash med hvidløgs-timiansmør og gylden parmesantop

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Hvedemel

Fremgangsmåde

Skræl græskarret, flæk det på langs og skrab kernerne ud. Skær kødet i 1 cm brede skiver og anret dem flot taglagt i et smurt ildfast fad.

Pil hvidløgene og hak dem helt fint. Smelt smørret i en lille kasserolle ved middel varme, kom hvidløg og timian ved og skru ned til lav varme. Lad det sautere sagte i 2-3 min. og bland imens rasp og parmesan i en lille skål. Pensl hvidløgssmørret på græskarskiverne - alt skal bruges - og krydr med salt og peber.

Drys jævnt med rasp-parmesanblandingen og sæt fadet i ovnen ved 175 grader i 30 min. til græskarkødet lige netop er mørt. Skru varmen op til 225 grader/grill og bag yderligere 8-12 min. til toppingen er gylden og let sprød. Server straks - gerne drysset med lidt purløg eller persille - som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?