Skræl græskarret, flæk det på langs og skrab kernerne ud. Skær kødet i 1 cm brede skiver og anret dem flot taglagt i et smurt ildfast fad.
Pil hvidløgene og hak dem helt fint. Smelt smørret i en lille kasserolle ved middel varme, kom hvidløg og timian ved og skru ned til lav varme. Lad det sautere sagte i 2-3 min. og bland imens rasp og parmesan i en lille skål. Pensl hvidløgssmørret på græskarskiverne - alt skal bruges - og krydr med salt og peber.
Drys jævnt med rasp-parmesanblandingen og sæt fadet i ovnen ved 175 grader i 30 min. til græskarkødet lige netop er mørt. Skru varmen op til 225 grader/grill og bag yderligere 8-12 min. til toppingen er gylden og let sprød. Server straks - gerne drysset med lidt purløg eller persille - som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.
Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper. Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.
Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()