0
Ovnbagt filet royal af lange med rosmarin og citron på bund af grøntsagssauté

Ovnbagt filet royal af lange med rosmarin og citron på bund af grøntsagssauté

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Krydr fisken med salt og stil den koldt i ca. ½ time før tilberedning. Del fisken i 4 portioner og placer dem i et smurt ovnfast fad. Lav tynde strimler af skallen fra en halv usprøjtet citron (gøres nemmest med et juliennejern) og pluk friske rosmarinblade (ca. 6-8 stk. pr. portion). Bland det hele sammen med lidt olivenolie i en skål og fordel det oven på portionsstykkerne. Krydr med lidt salt og peber og bag fisken i en 190 grader varm ovn i ca. 10-12 min. Tag fisken ud af ovnen, overdæk den og lad den trække i 2-3 min. før servering.

Grøntsagssauté: Rens grøntsagerne og skær dem i stave (gulerødderne i meget tynde stave). Del cherrytomaterne i halve. Sauter det hele på en pande i lidt olie. Begynd med gulerødderne, tilsæt derefter forårsløg og asparges og til sidst tomaterne. Krydr med salt og peber og evt. lidt citronsaft.

Hønseglace: Kom hønsefonden i en gryde og lad den reducere til det halve. Tilsæt hvidvin og lad det igen koge ind til det halve. Smag til med en smørklat samt salt og peber. Lad det koge ind til det får en sirupsagtig konsistens.

Server retten sammen med små kartofler.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?