Fisk: Skær fisken i portionsstykker og læg dem i et ovnfast fad. Tilsæt hvidvinen, dæk fadet med stanniol og sæt fadet i en 180 grader varm ovn i 15-20 minutter. Når fisken er mælkehvid, er den færdig og klar til servering.
Bacon: Rist 150 g bacontern i en gryde og når de er gyldne tages de af og lægges på et stykke køkkenrulle.
Puré: Rengør sellerien og skær den i mindre stykker. Kog dem i letsaltet vand tilsat citronsaft fra hele citronen (NB: Riv citronen først, da du skal bruge revet citronskal til fisken) i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra og blend sellerien sammen med cremefraichen. Smag til med salt og peber.
Glace: Rengør skalotteløg, gulerod og hvidløg og skær det hele i små tern. Varm lidt olie i en gryde og rist 50 g bacontern til de er gyldne. Tilsæt grøntsagerne og lad dem stege med i et minut. Tilsæt derefter rødvinseddike, kalvefond og rødvin og lad det koge ind til en glace (skal småkoge i ca. 15 minutter og skal koge ind til ca. 1/3). Sigt glacen inden serveringen.
Kartofler: Vask kartoflerne og kog dem i ca. 15 minutter.
Anretning: Fordel puréen på tallerknerne og læg fisken ovenpå. Drys baconcrunch, hakkede peanuts, fintklippet purløg og revet citronskal over fisken og dryp lidt glace ved. Server kartoflerne - evt. pyntet med kørvel - som tilbehør i en skål.
Kommentarer og forslag til opskriften